Cycling for Climate 2024

Beste fietsfanaten,
 
Het is weer zo ver, de inschrijving voor de Cycling4Climate Climate Classic 2024 is geopend! Deze zal dit jaar op vrijdag 21 juni zijn. Een bijzonder evenement waarbij we samen stil staan bij het veranderende klimaat. We zullen ook dit jaar weer meedoen met een IenW-bedrijfsteam, wederom medemogelijk gemaakt met behulp van PV Zin. De Climate Classic bestaat dit jaar 5 jaar en het wordt een bijzondere editie. Er zijn nieuwe routes en afstanden en we fietsen voor een goed doel. Deze mail bevat de nodige informatie over de editie van dit jaar + de inschrijvingslink voor ons bedrijfsteam (let op: deze is alleen bedoeld voor IenW’ers!!).
 
Routes en afstanden
Dit jaar zijn er 5 (!) verschillende afstanden waaruit je kunt kiezen. Naast de 3 afstanden die je langs de “toekomstige” kustlijn van Nederland kunt fietsen als de zeespiegel een meter zou stijgen, zijn er dit jaar ook 2 kortere afstanden in de vorm van rondes die beginnen en eindigen bij het KNMI in De Bilt. Zo zit er hopelijk voor iedereen wat tussen.
125 km Breda – De Bilt
250 km De Bilt – Groningen
375 km Breda – Groningen
90 km ronde De Bilt – De Bilt
40 km recreatieve ronde De Bilt – De Bilt
Daarnaast is er dit jaar ook voor het eerst een Run-Bike-Run Klimaatmarathon georganiseerd door Running4Climate. Is dit meer jouw ding? Dan kan je contact opnemen met Martien Das (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 
 
Kosten
De kosten van je inschrijving (+ wielershirt en sokken t.w.v. 84 EU voor nieuwe deelnemers) worden gedekt door PV Zin. Eventuele overnachting, pendelbus en/of wielerbroek zijn voor eigen rekening.
 
Voorzieningen
Vanuit Cycling4Climate worden de meeste voorzieningen geregeld:
Verzorgingsposten onderweg
Lunch in De Bilt (40, 90 & 125 km) 
Lunch in Ermelo en maaltijd in Groningen (250 & 375 km)
Feestelijke finish
GPX-bestand van de route
Medische en technische assistentie onderweg
Voor meer informatie kun je terecht op de website van Cycling4Climate.
 
Klimaatbelofte
Het doel van de Climate Classic is om bewustzijn rondom klimaatverandering te vergroten. Om ook daadwerkelijk impact te maken, wordt er vanuit C4C van je gevraagd dat je een klimaatbelofte doet. Je rekent hiervoor eerst uit wat jouw huidige voetafdruk is, en vervolgens kies je een actie uit waarmee jij jouw voetafdruk gaat verkleinen of op een andere manier bijdraagt aan bewustwording rondom klimaatverandering. Denk bijvoorbeeld aan: korter douchen, vaker plantaardig eten of meedoen aan een klimaatmars of -demonstratie. Voor meer informatie over de klimaatbelofte kun je terecht op deze pagina.
 
Goed doel
Wat nieuw is dit jaar, is dat Cycling4Climate dit jaar uit geld in zamelt voor een goed doel, namelijk: Wetlands International. Een organisatie die zich richt op het herstel en de bescherming van zogenaamde wetlands. Dit zijn watergebieden zoals kustlijnen, moerassen, rivierdelta’s en veengebieden. Deze komen wereldwijd voor en ze zijn cruciaal voor de grootschalige opslag van CO₂. Bekende wetlands in Nederland zijn het Waddengebied, De Biesbosch en de Weerribben. Vanaf maart zal hiervoor een platform worden gelanceerd, tegen die tijd zullen wij daar ook meer informatie over delen. Ondertussen kun je hier terecht voor meer informatie over het goede doel. 
 
Inschrijflink
Omdat we met een bedrijfsteam meedoen, hebben we een aparte inschrijflink. Deze link is echt alleen bedoeld voor IenW’ers! Gebruik bij je inschrijving je werk mailadres en vul bij teamnaam “IenW” in. Let op: er is onderscheid tussen tickets inclusief en exclusief shirt & sokken. De tickets inclusief shirts & sokken zijn alleen bedoeld voor mensen die nog nooit hebben meegedaan en dus nog geen Climate Stripes fietskleding hebben. 
Het inschrijfportaal vind je hier. 
 
Opzoek naar meer sportieve activiteiten?
Het IenW-bedrijfsteam voor het Climate Classic bedrijfsfietsteam wordt mede mogelijk gemaakt door personeelsvereniging ZIN. Als lid van deze gezellige personeelsvereniging kan je deelnemen aan veel verschillende (sportieve) activiteiten en gebruik maken van diverse leuke kortingen.
 
Heb je verder nog vragen over de tocht, kijk dan op de website van de Climate Classic. Heb je vragen over het bedrijfsteam, stuur dan een mailtje naar Eva van der Kooij (KNMI) of Sivar de Witte (RWS)
 

Evenement-informatie

Startdatum 21 juni 2024 07:00
Registratie startdatum 21 juni 2024
Max. deelnemers 75
Beschikbare plaatsen 75
Registratie sluitdatum 21 juni 2024
Locatie diverse locaties
Image

Contactgegevens

pvzin@minienw.nl
Mary Kalkhoven
Telefoonnummer: 06-29119309
Rijnstraat 8
2515 XP te Den Haag
K.v.K: 74625659