Noord-Hollands fietsrondje Areaal rondom Zeeburg

Noord-Hollands fietsrondje Areaal rondom Zeeburg

20 juni 2024 14:15 -19:00
Restaurant Haddock, Marie Baronlaan 19, Amsterdam
Vanaf restaurant Haddock fietsen we langs de Zeeburgertunnel, Schellingwouderbrug en Prins Willem-Alexandersluis, waar jullie een rondleiding van 30 minuten krijgen van een collega. Na terugkeer bij Haddock eten we daar ook samen. 
 
Programma
14:15u Verzamelen en Briefing bij restaurant Haddock. Adres: Marie Baronlaan 19, 1095MV Amsterdam.
14:30u Fietsen in groepjes van maximaal 10 personen langs de drie objecten.
17:00u Diner bij Haddock*
+/- 19u Einde
 
De afstanden zijn zo kort, dat we met gewone fietsen gaan. Let op: 
-Minimaal 15 en maximaal 30 personen
- Regel zelf de PBM’s: Doe werkschoenen aan en neem een hesje en helm in een rugtas mee voor op de objecten. Deze kun je ook lenen bij de receptie in Haarlem.
-Je inschrijving is pas geaccepteerd nadat het inschrijfgeld is betaald.
- Op basis van jouw opgave gaan wij verplichtingen aan. Mocht je je opgegeven hebben en je bent te elfder ure door welke oorzaak dan ook verhinderd, dan blijf je het inschrijfgeld verschuldigd.
-Na 5 juni kan er niets meer in jouw aanmelding gewijzigd worden.
-Uiteraard zullen we als organisatie, voor zover je dat al niet zelf hebt gedaan, proberen een vervanger te vinden. Inschrijfgeld dien je in dat geval onderling te verrekenen. Mocht er onverhoopt geen vervanger gevonden worden, dan vindt geen restitutie plaats.
- Deelname geschiedt op eigen risico. We houden ons gewoon aan de verkeersregels.
- Bij schade aan de fiets geldt een eigen risico van maximaal 150€. De rest is afgekocht.
 
en dat we bij slecht weer ook gaan.
Bij Haddock kan beperkt geparkeerd worden, maar 
vlakbij is ook OV halte Bob Haarmslaan, dus kom vooral met het OV!
We gaan samen met PV-ZIN, Jong RWS en Jong IenW
KOSTEN:
Leden van PV-NH en PV ZIN €14,50
Ø  Introducees €57,50
 
*Drankjes zijn voor eigen rekening.
 
Meld je nu aan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Inschrijving sluit 6 juni.
 
Betalen aan: PV Noord-Holland: IBAN: NL11 INGB 0001 9123 71 o.v.v. “Fietstour 2024 + voor- en achternaam 
en evt. voor- en achternaam van introducé”
 
Cycling for Climate 2024

Cycling for Climate 2024

21 juni 2024 07:00
diverse locaties
Beste fietsfanaten,
 
Het is weer zo ver, de inschrijving voor de Cycling4Climate Climate Classic 2024 is geopend! Deze zal dit jaar op vrijdag 21 juni zijn. Een bijzonder evenement waarbij we samen stil staan bij het veranderende klimaat. We zullen ook dit jaar weer meedoen met een IenW-bedrijfsteam, wederom medemogelijk gemaakt met behulp van PV Zin. De Climate Classic bestaat dit jaar 5 jaar en het wordt een bijzondere editie. Er zijn nieuwe routes en afstanden en we fietsen voor een goed doel. Deze mail bevat de nodige informatie over de editie van dit jaar + de inschrijvingslink voor ons bedrijfsteam (let op: deze is alleen bedoeld voor IenW’ers!!).
 
Routes en afstanden
Dit jaar zijn er 5 (!) verschillende afstanden waaruit je kunt kiezen. Naast de 3 afstanden die je langs de “toekomstige” kustlijn van Nederland kunt fietsen als de zeespiegel een meter zou stijgen, zijn er dit jaar ook 2 kortere afstanden in de vorm van rondes die beginnen en eindigen bij het KNMI in De Bilt. Zo zit er hopelijk voor iedereen wat tussen.
125 km Breda – De Bilt
250 km De Bilt – Groningen
375 km Breda – Groningen
90 km ronde De Bilt – De Bilt
40 km recreatieve ronde De Bilt – De Bilt
Daarnaast is er dit jaar ook voor het eerst een Run-Bike-Run Klimaatmarathon georganiseerd door Running4Climate. Is dit meer jouw ding? Dan kan je contact opnemen met Martien Das (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 
 
Kosten
De kosten van je inschrijving (+ wielershirt en sokken t.w.v. 84 EU voor nieuwe deelnemers) worden gedekt door PV Zin. Eventuele overnachting, pendelbus en/of wielerbroek zijn voor eigen rekening.
 
Voorzieningen
Vanuit Cycling4Climate worden de meeste voorzieningen geregeld:
Verzorgingsposten onderweg
Lunch in De Bilt (40, 90 & 125 km) 
Lunch in Ermelo en maaltijd in Groningen (250 & 375 km)
Feestelijke finish
GPX-bestand van de route
Medische en technische assistentie onderweg
Voor meer informatie kun je terecht op de website van Cycling4Climate.
 
Klimaatbelofte
Het doel van de Climate Classic is om bewustzijn rondom klimaatverandering te vergroten. Om ook daadwerkelijk impact te maken, wordt er vanuit C4C van je gevraagd dat je een klimaatbelofte doet. Je rekent hiervoor eerst uit wat jouw huidige voetafdruk is, en vervolgens kies je een actie uit waarmee jij jouw voetafdruk gaat verkleinen of op een andere manier bijdraagt aan bewustwording rondom klimaatverandering. Denk bijvoorbeeld aan: korter douchen, vaker plantaardig eten of meedoen aan een klimaatmars of -demonstratie. Voor meer informatie over de klimaatbelofte kun je terecht op deze pagina.
 
Goed doel
Wat nieuw is dit jaar, is dat Cycling4Climate dit jaar uit geld in zamelt voor een goed doel, namelijk: Wetlands International. Een organisatie die zich richt op het herstel en de bescherming van zogenaamde wetlands. Dit zijn watergebieden zoals kustlijnen, moerassen, rivierdelta’s en veengebieden. Deze komen wereldwijd voor en ze zijn cruciaal voor de grootschalige opslag van CO₂. Bekende wetlands in Nederland zijn het Waddengebied, De Biesbosch en de Weerribben. Vanaf maart zal hiervoor een platform worden gelanceerd, tegen die tijd zullen wij daar ook meer informatie over delen. Ondertussen kun je hier terecht voor meer informatie over het goede doel. 
 
Inschrijflink
Omdat we met een bedrijfsteam meedoen, hebben we een aparte inschrijflink. Deze link is echt alleen bedoeld voor IenW’ers! Gebruik bij je inschrijving je werk mailadres en vul bij teamnaam “IenW” in. Let op: er is onderscheid tussen tickets inclusief en exclusief shirt & sokken. De tickets inclusief shirts & sokken zijn alleen bedoeld voor mensen die nog nooit hebben meegedaan en dus nog geen Climate Stripes fietskleding hebben. 
Het inschrijfportaal vind je hier. 
 
Opzoek naar meer sportieve activiteiten?
Het IenW-bedrijfsteam voor het Climate Classic bedrijfsfietsteam wordt mede mogelijk gemaakt door personeelsvereniging ZIN. Als lid van deze gezellige personeelsvereniging kan je deelnemen aan veel verschillende (sportieve) activiteiten en gebruik maken van diverse leuke kortingen.
 
Heb je verder nog vragen over de tocht, kijk dan op de website van de Climate Classic. Heb je vragen over het bedrijfsteam, stuur dan een mailtje naar Eva van der Kooij (KNMI) of Sivar de Witte (RWS)
 
IenW-zeildag: zeilwedstrijd

IenW-zeildag: zeilwedstrijd

6 september 2024 08:00 -18:00
Ottenhome, Zuwe 20 Kortenhoef
Op vrijdag 6 september 2024 is het weer zover: de landelijke IenW-zeildag op de Loosdrechtse Plassen die door de personeelsvereniging ZIN wordt georganiseerd. Iedereen is welkom mee te doen, leden van de PV ZIN krijgen echter korting. Dit geldt ook voor leden van PV Triangel, PV IJsselstroom, PV N-H, PV de Bouwschakel en de VOR.
 
Om je een idee te geven: een 30 tot 40 zeilboten zullen die dag op het water zijn. Er wordt afgesloten met een BBQ op het terras aan het water van de zeilverhuur Ottenhome.
 
Voor de formele zeilwedstrijd over 2 manches zijn er twee smaken:
1. Je doet zelf met een paar collega’s mee buiten je directie-verband (max. 3 personen in een boot): aanmelden via de website van PV ZIN en stuur vervolgens een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de naam van de schipper en zeilmaatje(s) en de naam van jullie team.
 
2. Maar natuurlijk wil je als zeiler het liefst vanuit je dienstonderdeel/eigen directie mee doen, dan kan dit ook via de website van PV ZIN en stuur vervolgens een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de naam van de schipper en zeilmaatje(s)
 
Geef ook het volgende aan het coördinatiepunt van PV ZIN door:
- hoeveel zeilervaring je hebt en hoe wedstrijdfanatiek je bent
- met wie je zou willen varen, als je dat al weet;- of je lid bent van PV ZIN en/of een deelnemende PV bij RWS. Als je geen lid bent, maar wel in dienst bent bij IenW, betaal je een eigen bijdrage  van € 35,-.
Ben je als externe werkzaam bij IenW dan betaal je € 110,-
Aanmelden als lid van een andere PV bij RWS of als je geen lid bent kan via het inschrijfformulier. Deze kan je ook opvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
INSCHRIJVEN KAN TOT UITERLIJK 26 AUGUSTUS
 
IenW-zeildag: puzzeltocht op het water

IenW-zeildag: puzzeltocht op het water

6 september 2024 08:30 -18:00
Ottenhome, Zuwe 20 Kortenhoef
Op vrijdag 6 september 2024 is het weer zover: de landelijke IenW-zeildag op de Loosdrechtse Plassen die door de personeelsvereniging ZIN wordt georganiseerd. Iedereen is welkom om mee te doen, leden van PV ZIN krijgen echter korting evenals leden van PV Triangel, PV IJsselstroom, PV N-H, PV de Bouwschakel en de VOR.
 
Om je een idee te geven: een 30 tot 40 zeilboten zullen die dag op het water zijn… er wordt afgesloten met een BBQ op het terras aan het water van de zeilverhuur Ottenhome.
 
Wil je lekker een dagje recreatief genieten op het water? Geef je dan op voor de puzzeltocht op het water. In de ochtend vertrek je met een aantal collega's (maximaal 10 per boot) vanuit de haven met een sloep om de puzzeltocht als team op te lossen. In de middag ga je met kleine teams van maximaal 5 personen met een zeilboot het water op om de 2e helft van de puzzeltocht te zeilen en op te lossen.
 
Voor deelname aan deze puzzeltocht is enige zeilkennis vereist.

Ben je geen lid van PV ZIN gebruik dan het inschrijfformulier en stuur dit naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het inschrijfformulier kan je ook opvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef daarbij aan:
- met wie je zou willen varen, als je dat al weet;
- of je lid bent van een deelnemende andere PV bij RWS. Als je geen lid bent, maar wel in dienst bent bij IenW, betaal je een eigen bijdrage  van € 35,-.
Ben je als externe werkzaam bij IenW dan betaal je € 110,-
 
 
Vanaf 8 uur ben je welkom bij Ottenhome Zuwe 20, 1241 NC Kortenhoef
 
INSCHRIJVEN KAN TOT UITERLIJK 26 AUGUSTUS 2024
 
IenW-zeildag: zeilclinic

IenW-zeildag: zeilclinic

6 september 2024 08:30 -18:00
Ottenhome, Zuwe 20 Kortenhoef
Op vrijdag 6 september 2024 is het weer zover: de landelijke IenW-zeildag op de Loosdrechtse Plassen die door de personeelsvereniging ZIN wordt georganiseerd. Iedereen is welkom om mee te doen, leden van PV ZIN krijgen echter korting evenals leden van PV Triangel, PV IJsselstroom, PV N-H, PV de Bouwschakel en de VOR.
 
Om je een idee te geven: een 30 tot 40 zeilboten zullen die dag op het water zijn… er wordt afgesloten met een BBQ op het terras aan het water van de zeilverhuur Ottenhome.
 
Wil je graag leren zeilen maar je hebt geen of nauwelijks ervaring?
 
Geef je dan op voor de zeilclinic. Onder begeleiding van een ervaren zeilinstructeur ga je het water op en leer je de basics van het zeilen.
 
Ben je geen lid van PV ZIN gebruik dan het inschrijfformulier en stuur dit naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het inschrijfformulier kan je ook opvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Geef daarbij aan:
- met wie je zou willen varen, als je dat al weet;
- of je lid bent van een deelnemende andere PV bij RWS. Als je geen lid bent, maar wel in dienst bent bij IenW, betaal je een eigen bijdrage  van € 35,-.
Ben je als externe werkzaam bij IenW dan betaal je € 110,-
 
Vanaf 8 uur ben je welkom bij Ottenhome Zuwe 20, 1241 NC Kortenhoef
 
INSCHRIJVEN KAN TOT UITERLIJK 21 AUGUSTUS 2024
Nazomerwandeling Kralingenpad Rotterdam (13 km)

Nazomerwandeling Kralingenpad Rotterdam (13 km)

20 september 2024 10:45 -16:00
station Blaak
Wandel gezellig mee met de PV over het Kralingenpad. De afwisselende route begint en eindigt bij station Blaak en voert langs de minder bekende Rotterdamse “buitenstad” en de Kralingse Plas.
 
Het Kralingenpad loopt door de voormalige heerlijkheid Kralingen. In de 19e eeuw lag hier een aantal buitenplaatsen en na 1840 vormde zich een nieuwe dorpskern, nadat Oud Kralingen - dat drie kilometer verderop lag - door de veenplassen verzwolgen dreigde te worden. In 1895 werd de gemeente Kralingen door Rotterdam geannexeerd en in de stedelijke uitbreidingen opgenomen. 
 
De route loopt van station Blaak via de kubuswoningen en de oude haven met historische schepen door drie verschillende gebieden: het multi-culti West Kralingen, het recreatiegebied Kralingse Plas/Kralingse Bos, en het deftige Oost Kralingen. We lunchen bij de Kralingse Plas (met eventuele dieetwensen kan rekening gehouden worden) en via de Maasboulevard lopen we langs een van onze vaarwegen terug naar station Blaak.
We eindigen met een drankje in de Oude Haven in het centrum van Rotterdam.
Bij het eindpunt van de wandeling kun je desgewenst nog een bezoek brengen aan een kubuswoning of een boodschapje halen in de fameuze markthal. 
 
Verzamelen om 10.45 op station Blaak (buiten), start wandeling om 11.00 uur en eindigt om ca. 16.00 uur.
 
Klimbos funforest Venlo

Klimbos funforest Venlo

28 september 2024 10:00 -13:30
Funforest Venlo, Verlengde Trappistenweg 35 Tegelen
Zin in een actief uitje met vrienden, familie of collega’s? Kom klimmen en klauteren in het klimbos van Fun Forest! Ontdek het klimbos in Venlo/Tegelen met routes en parcoursen voor jong en oud. 
 
Na het volgen van een instructie is de groep vrij om de parcoursen te klimmen die ze zelf willen.
Het klimbos van Fun Forest heeft een aantal unieke routes op 2,5 tot wel 15 meter hoogte. Tijdens je avontuur kom je verschillende obstakels tegen. Bruggen, netten, ziplines - en toe zelfs een vrije val…
 
Je krijgt 2 uur de tijd om te klimmen en klauteren en je kiest zelf je moeilijkheidsgraad. Van groen (easy) tot iets moeilijker (blauw) en zelfs een zwarte route voor de échte avonturiers. Dankzij ons continu zekersysteem is elke route volledig veilig.
 
Een dagje klimmen bij Fun Forest is al leuk voor kinderen vanaf 6 jaar! En natuurlijk is er geen maximale leeftijd. Dus, zien we je snel?
 
10.00 koffie en appelgebak
10.30 uitleg klimmen en starten
12.30 lunchbuffet
13.30 einde programma
 
Image

Contactgegevens

pvzin@minienw.nl
Mary Kalkhoven
Telefoonnummer: 06-29119309
Rijnstraat 8
2515 XP te Den Haag
K.v.K: 74625659