Nu ik je zie toneel met Soy de Kroon (Perron-3 Rosmalen)

6 op voorraad
€ 17,00
Datum: 11 mei 2023 om 20:30

Vorig seizoen kroop Soy Kroon samen met Thomas Cammaert in de huid van Lex van Weren in Trompettist in Auschwitz. Dit seizoen duikt hij in het boek Nu ik je zie van Merlijn Kamerling, de zoon van Antonie Kamerling. Een solovoorstelling over uitgestelde rouw, volwassen worden en de zoektocht naar je eigen identiteit. Multitalent Soy laat in zijn meesterlijke spel zien hoe de zelfverkozen dood van je vader voor een onverwacht sterke bloedband zorgt. Een openhartig en ontroerend toneelstuk van de makers van Ma, Paaz en In het licht.
Tien jaar na de zelfverkozen dood van zijn vader ontwaakt zijn 21-jarige zoon uit een roes. Waarom lukt het hem niet om iets van zijn leven te maken? Als hij het verleden in de ogen durft te kijken, ziet hij misschien weer een toekomst. Als een detective zoekt hij naar sporen van zijn vader. Familieleden, vrienden en collega’s ondervraagt hij als getuigen. Maar terwijl hij steeds intensiever speurt naar zijn vader, komt hij vooral zichzelf tegen.

De solovoorstelling Nu ik je zie is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Merlijn Kamerling (1998) schreef over de verhouding tot zijn vader Antonie. Antonie Kamerling was een geliefd acteur en zanger en maakte in 2010 een eind aan zijn leven. Merlijn wordt gespeeld door het 26-jarige multitalent Soy Kroon (onder meer bekend van Hoogvliegers, Costa!, The Passion en War Horse) die met zijn ontroerende spel een diepe indruk achterlaat. 

In 2013 schreef ook Isa Hoes, de vrouw van Antonie en moeder van Merlijn, een boek over haar overleden man getiteld Toen Ik Je Zag: mijn leven met Anthonie. Haar boek wordt verfilmd met Noortje Herlaar en Egbert-Jan Weeber in de hoofdrol.

Locatie: Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen

Tickets worden ca. 3 weken voor de voorstelling per mail toegezonden.

aantal