Een leven; Benja Bruijning toneel, Rosmalen

6 op voorraad
€ 17,00
Datum: 9 februari 2023 om 20:30

Hoe ga je om met twee grote gebeurtenissen in je leven die veel impact maken? De euforie van de geboorte van je dochter en het verdriet van het overlijden van je vader. In deze toneelmonoloog vertelt Benja Bruijning het verhaal van schrijver Nick Payne, geregisseerd door Olivier Diepenhorst.
Een leven is het verhaal van schrijver Nick Payne waarin hij vertelt over twee grote levensgebeurtenissen die kort achter elkaar zijn gebeurd. De geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader.

Benja kreeg toestemming het boek A life te vertalen. Het greep hem aan, want hij ging door zo’n zelfde situatie. Hij verloor zijn vader, terwijl hij vader werd. Het ene moment is het een vrolijk verhaal over zijn zwangere vrouw, het volgende gaat het over zijn stervende vader. De emoties liggen akelig dicht bij elkaar. De spannende toneelmonoloog verveelt geen moment, met de scherpte, humor, reflectie en emotie van de hoofdpersoon. Het werk van Nick Payne wordt wereldwijd bekeken en is verfilmd door Netflix en BBC. 

“Hoe dood en nieuw leven je plotseling in een nieuwe fase werpen, waar je tegelijkertijd wel én niet klaar voor bent, domweg omdat het nieuw is, dat vind ik prachtig verwoord in A Life. Een leven lang ben je een zoon en opeens wordt er iets anders van je verwacht.” – Benja Bruijning

“Met zijn charisma, gevoel voor humor en ogenschijnlijke lichtvoetigheid neemt Benja de toeschouwer mee het verhaal in, om die vervolgens precies daar te raken waar het pijn doet. Toen hij me vroeg om hem te regisseren in Een leven hoefde ik daar dan ook geen seconde over na te denken. Een bijzonder persoonlijk verhaal, dat mij als jonge vader ook zeker niet onberoerd laat.” – Olivier Diepenhorst, regisseur

Locatie: Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen

 

 

aantal